Dwars door Hasselt: Punk Runners & Punk Joggers

Net als elk jaar stonden er enkele Punk Runners en Punk Joggers aan de start. Voor de joggers is het elk jaar een hoogdag waar al maanden naar uitgekeken wordt. Er wordt zelfs 14 dagen voor de wedstrijd een parcoursverkenning gedaan. En na de wedstrijd gaan we met zijn allen (37personen) gezellig deze dag afsluiten met een etentje. En dan wordt er duchtig gediscussieerd over hun wedstrijd.

Naast de joggers stonden er ook enkele competitielopers aan de start. Zo startte Mo Laaraj en Bo Paps op de 5km.Voor Mo was dit normaal niet gepland. Daar hij pas 4 weken geleden na 14 dagen rust (op vakantie in Marokko) was beginnen te trainen hadden we besloten om als training deel te nemen aan de 15km. De bedoeling was om er te starten aan 17km/u. Maar begin van de week  kwam hij plots af “trainer mag ik niet deelnemen aan de 5km?”  

“Geen probleem, maar hou er dan wel rekening mee dat uw conditie nog verre van goed zal zijn.” Vertelde ik hem.  En vlak voor de start verwittigde ik hem nog eens en vroeg om behouden te starten en pas de gas open te draaien als hij terug de stad inliep.

Mo had goed geluisterd naar mijn raad. Na 1km kwam hij pas als 5-6de door. Gedurende 3km bleef hij op deze plaats lopen tot hij de demerstraat waar ik stond te supporteren inliep. Nu riep ik “Mo, vanaf nu mag je gaan”. Plaats na plaats schoof hij op maar de eerste plaats was te ver weg. Hij moest tevreden zijn met zilver.

Ook Bo liep een mooie wedstrijd. De hele zomer lag haar focus op snelheid. Om tijdens de winter in de crossen haar mannetje te staan besloten we de laatste weken enkele 5km’s in te lassen. Zo ook in Hasselt. Spijtig genoeg moest ze content zijn met de meest ondankbare plaats. Ze viel als 4e net naast het podium.

Daarna was het de beurt aan Hendrik Vandeberk. Hij verdedigde de kleuren van het team op de 10km. Hendrik liep na vele blessures die hem deze zomer teisterde naar een mooie 3de plaats. Een mooie opsteker, ideaal met het ook op de komende veldlopen.

Als laatste wedstrijd stond de 15kmgepland. Na de mooie marathon van Michiel Vanholst hoopte hij om op het podium te staan. Voor de wedstrijd wisten we wel dat het niet makkelijk zou zijn maar hij zou zolang mogelijk meegaan met de kopgroep. Maar  in zijn enthousiasme liep hij zijn eigen voorbij. Motor opgeblazen en dan maar gewoon als 8ste op tempo uitgelopen.  Vlak hierachter liep Mo als 10de over de meet. Zoals hierboven reeds gemeld “gestart als training aan tempo rond 17km/u, de laatste 5km even de gas opendraaien.”

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure