Geschrokken tijdens training

Na de wedstrijd van zondag stond er voor Bo gisteren wat loslopen op het programma. Daar het als meisje wat onveilig is om alleen te lopen en haar papa Nico niet meekon zou ik haar begeleiden op de fiets (dokter heeft mij rust voorgeschreven om mijn blessure aan de hiel te laten genezen).

We hadden voor de duurloop een goed verlicht rondje gekozen. Een stukje hiervan zou ons langs de omleidingsweg leiden. Alles verliep zeer goed tot we aan het kruispunt aan de Colruyt  kwamen. Hier stond het licht op groen en we konden dus overlopen. Halfweg dit kruispunt klonk plots vlak naast ons een harde knal. 2 auto’s hadden een zware aanrijding. De stukken vlogen in het rond. 1 auto draaide om zijn as, terwijl de andere weggekatapulteerd  werd en recht op ons afstoof. De schrik sloeg ons om het hart. Op enkele meters van ons kwam hij tot stilstand, stukken van de auto  schoven zelfs nog verder. De grote koplamp lag zelfs maar 10cm van ons af.
Dadelijk begon ik te roepen: “kom uit die auto”. Het was zeer druk op de baan en ik wilde de chauffeurs zo snel mogelijk uit hun auto’s krijgen zodat ze in veiligheid zouden zijn. 1 chauffeur reageerde en kwam uit haar auto gekropen, zwaar in shock maar de andere reageerde niet. Hij was uit zijn auto gevallen en lag naast zijn voertuig. Toen er dadelijk een auto stopte om te helpen gaf ik opdracht om de hulpdiensten te bellen. Er stopte nog enkele andere mensen waaronder een verpleegster die dadelijk zich ontfermde over de gewonde man die naast het voertuig lag. Hierdoor hadden wij even tijd voor onszelf en kwam het besef dat wij veel geluk gehad hadden. Was de auto enkele meters verder gevlogen dan waren wij van de baan gemaaid of hadden de stukken van de auto die rondvlogen ons geraakt dan zag het er voor ons ook erger uit. Nadat we gewacht hadden op de politie en ons verhaal gedaan hadden liepen we de kortste weg naar huis. In trainen hadden we niet veel zin meer.

Vandaag gaan we een nieuwe poging doen. Hopelijk maken we zulke zaken niet meer mee en kunnen we veilig trainen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure
Comments