Herk Loopt: een super weekend !

Al weken keken we vooruit naar dit weekend. Het weekend van HERK LOOPT.

Gedurende de hele week was het druk. Menig telefoontjes naar elkaar. “Ga jij dit halen?” of “Heb je gedacht aan… “ . Materiaal werd opgehaald bij de sponsors.

Vrijdag stonden we al vroeg paraat. Vandaag was de dag om het parcour helemaal af te zetten. ’s Morgens in de vroegte ging ik met Michiel op pad om bordjes met pijlen op te hangen, terwijl de mensen van joggroep Kannemie overal de nadars gingen zetten en het gemeentepersoneel begon met het opzetten van de tenten en het vullen van de goodibags. Vervolgens werd het Olmenhof onder handen genomen. Michiel reed rond met een wieltje om het parcour uit te meten. Op zijn aangeven klopte we ijzeren paaltjes in en werd er linten gespannen. Het was reeds laat toen we stopte.
Zaterdag, D-day. Ook vandaag stond er nog veel werk op het programma. Reeds om 7u45 stonden we met een grote groep present. Iedereen kende zijn taak. Ronny, Els & Els van de sportdienst hadden iedereen goed gebrieft over zijn/haar taak. Hierdoor liep alles zeer vloeiend. En was iemand zijn taak gedaan dan ging hij dadelijk helpen bij een collega. Op enkele uren zag het parcour er picobello uit. Vlaggen stonden te wapperen, banners waren opgehangen, matten van de tijdsregistratie lagen gereed, de 4 bogen waren opgeblazen en bevestigd,…

We waren er gereed voor. Nu konden de wedstrijden beginnen. Stilaan zagen we ook de regen verdwijnen en stroomde de eerste lopers toe. 

Op 13u startte de eerste kidsrun over 300m, gevolgd over deze van 1000m. Hierna was het de beurt voor de lopers over 5km. Dit was de eerste grote test voor ons als organisatie. Met een bang hartje was het afwachten op reacties vanwege deze lopers. Toen deze uitermate positief waren viel er veel stress van de schouders af.

De laatste wedstrijd was deze van de 10km lopers.  Ook hier kregen we na afloop zeer positieve feedback.

Terwijl de podiumhuldigingen bezig waren begonnen we al met het opruimen. Ook hier had de sportdienst iedereen goed gebrieft. Sommige personen stonden in voor het opruimen van de paaltjes in het Olmenhof, andere vrijwilligers begonnen met het opruimen van de nadar,nog andere begonnen de banners op te rollen en de vlaggen terug in te pakken, …
Dankzij de uitstekende samenwerking was alles op korte tijd opgeruimd en konden we thuis met een goed gevoel de luie zetel opzoeken.

Merci aan alle vrijwilligers, Merci Kannemie, Merci sportdienst.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure