Limburgs Kampioenschap: Bo en Mo zetten hun beste beentje voor.

Vandaag stonden Mo en Bo aan de start van het Limburgs Kampioenschap. Bo zou de 800m voor haar rekening nemen terwijl Mo zijn mannetje zou staan op de 5000m. Beide stonden met een klein hartje en de nodige zenuwen aan de start.

Als eerste was het de beurt aan Bo. Voor de wedstrijd werd alles nog eens goed overlopen. Starten in banen, na 100m naar binnen komen en proberen op plaats 3-4 te nestelen. Van hieruit kan je alles goed overzien. Hier zolang mogelijk standhouden om dan vervolgend in de spurt naar voren te komen. Tot aan ongeveer 500m verliep alles zoals afgesproken maar een klein concentratieverlies zorgde ervoor dat ze 2 atleten liet weglopen. Met nog 150m te gaan was het gat op deze atleten al opgelopen tot 15m. Maar dankzij een sterke eindspurt kon ze er nog een 2de plaats uitslepen.

Een uurtje later was het de beurt aan Mo. Voor de wedstrijd was het vooral de vraag hoe zijn hand zou standhouden. 2 weken geleden zorgde een domme val voor een dubbelde breuk en een dikke gips. Door de nodige zwelling en pijn was het de laatste weken soms moeilijk. Intervaltrainingen, weerstandstrainingen werden even achterwege gelaten. Maar Mo wilde graag meelopen. Terug even het gevoel van een wedstrijd op piste in de benen krijgen.
Al de hele week drukte ik hem op het hart dat hij geen super tijd moest verwachten.
Mo nestelde zich mooi in een groepje van 4 atleten geleid door Steven Heemskerk. Enkele ronde ging het zeer goed maar toen steven met schokken begon te lopen zag je dat Mo het moeilijk kreeg. Enkele malen kon hij nog terug komen maar na een dikke 2km brak de veer.

Lichtjes ontgoocheld kwam Mo als 5de over de finish. Nog enkele weken geduld. Binnenkort is de gips en pijn verdwenen. Dan zullen de resultaten wel terug de hoogte ingaan.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure