Marathon Palermo

Gisteren tijdens het avondeten hoorde je in het gesprek dat de zenuwen gespannen waren. Elk van de lopers zat met zijn eigen twijfels. Jelle die al een paar dagen last had van zijn rug vroeg zich nog af of hij de marathon wel zou kunnen uitlopen, Michiel twijfelde aan zijn voorbereiding, daar hij enkele trainingsweken had overgeslaan wegens ziekte en blessure. En Mo had schrik van de afstand een halve marathon was veel verder dan de 10km die hij tot nu toe ook nog maar 2 keer gelopen had.

Na het eten kropen ze vroeg in bed, want om 6 uur moest er opgestaan worden voor het ontbijt daar de halve en hele marathon al zouden starten om 9u15.

De start en aankomst was op de atletiekpiste onder een stralende zon. Vanaf de start namen 3 Kenianen het peleton op sleeptouw, hierachter volgde Jelle en Michiel. Mo was de eerste kilometers niet te zien. Achteraf bleek zijn schoen te zijn uitgetrapt bij de start, hierdoor was hij al direct op achtervolgen aangewezen. Gelukkig gebruikte hij zijn verstand en bleef hij lopen aan het geplande tempo van 1u15. Dit was zo afgesproken omdat hij de rest van de week nog een pittige trainingsweek in het verschiet heeft. Hij kwam uiteindelijk als 3e loper over de finish in een tijd van 1u14 na een verlies van de spurt voor de 2e plaats.

Twee minuten later passeerde Jelle halfweg zijn marathon op een 5e plaats. Wanneer Jelle de piste opnieuw verliet kwam ook Michiel als 6e de piste opgelopen. Jelle kon zijn 5e plaats behouden ondanks dat zijn hem parten speelde. Michiel werd helaas rond de 25ste km de verkeerde richting uit gestuurd ondanks begeleiding door een vespa van de organisatie. Hierdoor besloot hij zijn wedstrijd te staken en niet verder uit te lopen. Met 32km op de teller liep hij uiteindelijk teleurgesteld binnen.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure
Comments