Midwinterjogging

Al om 09u15 reed ik richting kiewit. Zoals elke week zou ik er een goed uur over het voetbalveld crossen. Maar het was vandaag extra druk. De grote parking liep al aardig vol. Terwijl ik er achter een bal zou aanlopen ging er 50m verder de midwinterwedstrijd door.

Bij de opwarming zag ik plots Mo Laaraj toekomen. Hij zou deelnemen aan de 5km. Vlug stormde ik het voetbalveld af, op naar Mo om nog wat tips te geven.  Daarna terug naar het voetbalveld. Net op tijd. De match ging beginnen. Net voor het einde van onze eerste helft hoorde ik plots het startshot. Vanuit mijn ooghoek zag ik dat Mo dadelijk naar voren stuiven. De start was dus ok.

Toen de arbiter de eerste helft affloot liep ik niet zoals elke week naar de kleedkamer om er kwartiertje bij te komen. Nee, ik draaide de andere kant, richting het loopparkoer op. Ik stond er nog maar 3-4 minuutjes toen ik uit de verte de eerste loper zag naderen. “Yes”, een geel truitje. Mo hing aan de leiding. Maar met nog maar een kleine voorsprong was ik er nog niet 100% gerust in. Ik begon dus goed te supporteren. Nog 400,300,200,100, De overwinning was binnen. Ik wenste hem vlug proficiat en stormde daarna dadelijk terug naar het voetbalveld waar de 2de helft ging beginnen.

Na een goed op en afgaande wedstrijd, geëindigd met een 1-1 stand liep ik dit maal wel richting de kleedkamers. Vliegensvlug onder de douche. Als ik mij spoedde dan kon ik het laatste stukje van de 10km waar Michiel Vanholst en Jelle Bertels aan de start stonden meenemen. Michiel liep zeer ontspannen als 2de, gevolgd door Jelle die 3de werd binnen.

In de namiddag was het wachten op bericht van Bo Paps. Zij zou haar best doen in de veldloop in Lommel. Daar ik dadelijk na de midwinter nog moest gaan werken kon ik er niet bijzijn. Geduldig wachtte ik dan maar op bericht. Het duurde even voor ik bericht kreeg. Bo was een beetje ontgoocheld, had een slechte dag. Benen voelde zwaar aan. Overkomt iedereen wel eens.  

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure