Overrompeling op de Basvelden

2017 was nog maar net begonnen of ik kreeg al vragen over de Loopcursus.  “jullie gaan toch ook dit jaar een nieuwe loopcursus geven? Er staan nog geen reclameborden in Zonhoven.”

Normaal worden deze in januari op de belangrijkste invalswegen gezet om zodoende de mensen te motiveren om deel te nemen aan onze cursus maar door het wegvallen van de lentejogging konden we dit jaar een maand later starten met onze jaarlijkse cursus.

En zo stond dinsdag dan onze eerste les op het programma. Ik was nog bezig met training geven aan mijn competitielopers toen om 18u30, een half uur voor de start van de cursus al de eerste deelnemers opdaagde. En de groep groeide. De inschrijvingskaartjes vlogen de deur uit.

Om klokslag 19u startte we met een 180tal lopers aan de loopcursus. Eerst een welkomwoordje gevolgd door wat uitleg over hoe de cursus in zijn werk zou gaan.  Hierna klonk het fluitsignaal en zette de groep zich in gang voor de eerste minuut lopen. Het werd een leuke bedoening. Na het lopen sloten we de sessie af met stretchoefeningen en kregen ze allemaal een trainingsschema mee naar huis.

Hopelijk blijven ze de komende 12 weken de weg naar de basvelden vinden en motiveren ze elkaar om door te zetten.  

Wil ook jij nog deelnemen? Kom dan zeker dinsdag langs.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure