Pistewedstrijd Alken + Dwars door Zonhoven

Het is weeral een tijdje geleden dat er een verslagje verscheen op onze website. Druk op werk, vakantie, verbouwingen, … Hierdoor werden de verslagen wat verwaarloosd en konden jullie dus niet lezen dat Michiel Vanholst de stratenloop in Averbode en Alken won. Op de Teutenjogging won hij voor teammaat Jelle Bertels. Tussendoor liep hij ook de 20km van Brussel en enkele pistewedstrijden.
Mo Laaraj werkt stilaan verder aan zijn comeback. In zijn opbouw liep hij mee op de interclub en in Gooik stond hij aan de start van de 2000m. In deze wedstrijd liep ook Bo Paps haar 800m. Daarnaast nam ze ook nog deel aan de Teutenjogging.

Vrijdag stonden zowel Bo Paps als Michiel Vanholst aan de start van hun pistewedstrijd in Alken. Bo mocht de spits afbijten. Zij zou voor het eerst starten op een 400m. Al van bij de start zag je dat ze deze afstand nog nooit gelopen had. Ze startte iets te rustig.  Bo liep in baan 5. Al na 150m hadden de lopers in baan 3&4 haar bijgehaald. Maar Bo liet haar niet zomaar doen. Ze vocht en warempel, bij het uitkomen van de laatste bocht liep ze aan de leiding. Deze plaats hield ze vast. De klok stopte op 63.88sec. Niet slecht voor haar debuut op deze afstand.

Een uur later was het de beurt aan Michiel. Hij zou de 2mijl voor zijn rekening nemen en had zijn zinnen op het clubrecord gezet. Al van de start zat hij in het juiste ritme. 4 ronden nam hij het tempo voor zijn rekening. Hierna kreeg hij het wat moeilijker maar kon ondanks zijn mindere dag toch het clubrecord naar zich toetrekken. Zijn tijd: 9min55

Zaterdag was er met Dwars door Zonhoven een wedstrijd in eigen gemeente. Bo zou de 5km voor haar rekening nemen. Ze deelde haar 5km goed in. In de laatste 500m spurtte ze naar een mooie overwinning.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure
Comments