Punk Runners staan terug op.

Even geleden dat er nog iets gepost is op deze website. Niet dat ik, Rik Ceulemans gedurende deze weken stil gezeten hebben. Zo stak ik de laatste weken veel tijd en energie in het organiseren van de  eerste editie van Herk Loopt. Ook werd alles in orde gebracht om op 7 maart weer te starten met onze nieuwe loopcursus voor beginners.

De prestaties van de Punk Runners draaide de laatste weken wel op een laag pitje. Geert Maes was enkele weken out met een liesblessure. Er kwam zelfs een operatie aan te pas en ook Hendrik Vandenberk was gedurende weken niet te bespeuren in loopuitslagen. Zijn knie speelde op en dwong hem tot rust.  Gelukkig zijn beide terug aan het trainen. Alle problemen zijn van de baan. En dan was er ook Mohammed Laaraj. Toen die pas begon hadden we enkele trainingen besteed aan stretch- en spierversterkende oefeningen alsook aan loopscholing. Hij kreeg de opdracht om soms na een training enkele van deze oefeningen te doen. Maar Mo had dit een beetje fout begrepen. In november viel het ons op dat hij nogal vermoeid rondliep. Niets lukte nog. Dus zochten we naar de oorzaak. Verbaast waren we toen we hoorde dat hij elke ochtend om 04.00u opstond en dan gedurende 4u oefeningen deed. 1500xtouwtje springen, 100xoptrekken,… Hij dacht dat als je elke dag meer deed je beter werd. Het gevolg was dat hij over vermoeid was.
Dan was er ook nog Jelle. Hij is volop bezig met het bouwen van een huis. Daar hij veel zelf wil doen vielen er geregeld trainingen weg. Gelukkig zit bob de bouwer in de laatste fase. Nog even en ook hij kan weer volop trainen. En dan is er ook nog Michiel Vanholst. Hij kende een zeer mooi 2016. Verbeterde al zijn records, won enkele mooie wedstrijden en liep een goede marathon. Maar eens de winter eraan komt en de temperatuur omlaag gaat gaan ook zijn prestaties crescendo. Michiel is gene winterman maar nu de dagen weer aan het lengen zijn en de temperatuur omhoog gaat zie je ook de motivatie groeien. Hopelijk kunnen we in 2017 nog beter doen van het voorbije jaar.

Enkel Tim Stessens die aan zijn laatste jaar bezig is (tenzij we hem kunnen ompraten), Ruben Kenis en Bo Paps zijn zonder blessure gebleven. Gelukkig krijgen zij vanaf nu terug versterking van de rest van de groep

Groet uit Schoorl:

Al jaren staat deze vast op onze kalender. Zo ook dit jaar. Ideaal als teambuilding, om terug als team op het goede pad te geraken.

Traditioneel zouden we op zaterdag om 11u bij Geert vertrekken. Maar dit was zonder Jelle gerekend. Zoals altijd was hij weer te laat. Ook dit begint traditie te worden. Met een half uur vertraging vertrokken we richting Schoorl. Onderweg nog even halt houden aan een viskraam voor kibbellingen en maatjes. De volgende halte was een restaurant in Velddriel. Daarna reden we door naar ons hotel in Schoorl. Na het inchecken nog even wat loslopen, en een sneeuwballen gevecht.  Daarna wat socializen met de andere lopers.

Zondag: Daar de 21.1km en 30km reeds om 11u van start gingen waren de Punk Runners reeds vroeg te vinden aan het ontbijt. De sfeer was ontspannen. De mannen zijn niet in super vorm maar ze beloofde toch hun huid duur te verkopen.

Klokslag 11u stonden Michiel Vanholst, Ruben Kenis en Geert Maes klaar voor hun 21.1km. Jelle Bertels en Tim Stessens wilde zelfs nog iets verder lopen. De echte mannen namen de 30km voor hun rekening.  J

Tim startte dadelijk goed mee met enkele concurrenten. Ze vormde een groepje van 5 lopers op de 30km. Tim volgde zeer goed tot de eerste heuvels eraan kwamen. Meter na meter gaf hij toe. Eens de heuvels voorbij was er een gat van 70-80m geslagen. Maar Tim was nu in het nadeel. Terwijl de rest de wind kon trotseren stond hij er alleen voor. Km’s aan een stuk beuken tegen deze wind zijn energie. Vanaf km 23 zag je hem afzien. Hij probeerde zijn plaats nog vast te houden maar op 3km van het einde moest hij zijn 6de plaats vrijgeven.  Tim liep stikop binnen als 7de

Net achter Tim liep Jelle Bertels. Tot halfweg zag het er goed uit maar door de bouwperikelen had hij een deel trainingen moeten schrappen. Dit brak hem zuur op. Waar hij het voorbije jaar nog mooi 4de werd moest hij nu content zijn met een 9de plaats.

Dan waren er ook nog de mannen van de halve marathon. Michiel die deze week volop zijn km’s opgedreven had met het oog op zijn marathon van Rotterdam besloot zeer behouden te starten. Zijn bedoeling was om onder 1u15 te lopen. Met 1u14min35 was hij geslaagd in zijn opzet.

Geert vervolledigde de groep. Voor Geert die na zijn operatie slechts enkele duurlopen in de benen had was het een goede training. Hij kwam aan in 1u22min. Hopelijk kan hij volgend jaar terug aanknopen met een overwinning zoals in 2014.

Namiddag was het de beurt aan Hendrik. Geen lang werk voor hem. Om zijn knie niet te zwaar te belasten nam hij deel aan de 10km. Met een tijd van 32min was het ook voor hem een eerste stap richting topconditie

Hopelijk is vandaag de wedstrijd de aanzet geweest van een goed seizoen. Een jaar waarin de bouwperikelen achter de rug zijn en blessures achterwegen blijven. Zodat we stilaan terug in conditie geraken.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure