Totale offday

De dag begon nog redelijk goed met een 5de plaats van Bo Paps. Zij probeerde mee te gaan met een 4-tal van AVT maar moest al halfweg enkele meters toegeven. Dit groeide tot een dikke 20m toen plots de 4de atlete ook moest lossen uit de kopgroep. Bo kreeg even nieuwe moed en ging op en over. De 4de plaats lag voor het grijpen maar een tactische blunder op het einde zorgde ervoor dat ze alsnog een plaatsje moest prijsgeven.

Enkele uren later was het de beurt aan onze seniors Mo Laaraj, Michiel Vanholst en Jelle Bertels. Jelle was zoals altijd te laat. Een half uurtje voor de start kreeg ik nog een telefoontje met de vraag om hem in te schrijven. Maar het ergste moest nog komen. Eindelijk aangekomen in Genk bleek hij ook zijn singlet vergeten. Gelukkig lag er nog een Punk Runningsinglet in zijn auto. Hij besloot dan maar om het risico op uitsluiting te nemen en te starten in dit singlet.

Van bij de start schoof Mo en Michiel mooi mee met de kopgroep. Jelle liep hier kort achter. Maar al na vrij snel moest Michiel de kopgroep laten gaan. Eventjes later sloeg het noodlot toe met Mo. Plots greep hij naar zijn bil. Hij vertraagde even, probeerde nog een paar honderd meter maar om niet teveel risico te nemen riep ik hem toe om dadelijk uit te stappen. Hopelijk is het enkel een verkramping, te wijten aan het stevig trainingskamp in Sicilië. Ondertussen had Jelle Michiel al bij gehaald. Ook bij deze mannen draaide het in de soep. Hoe ze ook probeerde, het ging niet sneller. Binnen enkele weken als de marathon helemaal uit de benen is zullen de resultaten wel terug volgen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure