Tweeloop Alken

Elk jaar staat er in september in Alken een tweeloop op het programma. Ook dit jaar namen we deze wedstrijd op in het trainingsschema.  Normaal zouden we er met 3 teams aan de start staan maar door opstandigheden (Jelle had last van zijn rug en Mo was belet) viel er een team weg.  

Tim Stessens vormde een team samen met Michiel Vanholst. Voor Tim zou deze wedstrijd speciaal zijn. Het zou nl zijn laatste wedstrijd zijn na een mooie carrière.  Het andere team bestond uit Bo Paps en haar papa Nico.

Michiel die als startloper liep miste zijn start compleet.  Hij probeerde zijn onoplettendheid van de start te compenseren maar door te forceren viel hij ook nog eens in een scherpe bocht. Maar hij vocht terug en Tim kon als 4de de stok aannemen om aan zijn 1000m te beginnen. Tim schoof door naar de 2de plaats. De rest van de race konden Michiel en Tim deze plaats vasthouden. Toen het eindsignaal klonk hadden ze 18km740 op de teller staan.

Bo was net als Michiel de startloper. In tegenstelling tot Michiel was zijn wel goed weg. Bo liep net als haar papa Nico die we als chineese vrijwilliger hadden laten meelopen een mooie wedstrijd. Nico vloekte wel geregeld onderweg: “waarom heb ik mij toch laten ompraten om mee te doen? Ik ben stikkapot”. Maar hij wilde zeker niet onderdoen voor zijn dochter. Op het einde hadden zij 15km325m gelopen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure
Comments