Vijverrun: Michiel, Jelle, Mo en Hendrik tonen de Punk Runningkleuren

De vijverrun is 1 van de wedstrijden waar je elk jaar wel enkele Punk Runners kan aantreffen. Deze wedstrijd vind bijna plaats in de achtertuin van Jelle Bertels dus in zijn agenda staat die steeds in het vet aangeduid en ook Michiel Vanholst keek ernaar uit om deel te nemen aan de 33km. Het zou ideaal passen in zijn marathonschema. Ik zou deze 2 begeleiden op de fiets. Zodoende kon ik op de juiste momenten Michiel een gelletje overhandigen zodat zijn lichaam eraan gewoon kan worden voor de komende marathon(s).

Het startschot klonk en dadelijk nam Jelle het initiatief. Maar Michiel liet niet begaan. Hij had zijn zinnen gezet op de overwinning. Gedurende 7km bleven ze samen maar toen achtte Michiel het moment rijp om eronder uit te muizen. In enkele km’s bouwde hij zijn voorsprong op tot 45sec. Ook ik kreeg het als begeleider op de fiets moeilijk. Nooit met de fiets rijden en dan een zwaar modderparkoer voorgeschoteld krijgen was een beetje te veel van het goede. Enkele malen moest ik lossen maar gelukkig waren er dan stukken die beter berijdbaar waren waardoor ik terug kon aansluiten bij Michiel. “Man, wat heb ik spijt dat ik toegezegd heb om vandaag mee te fietsen” ging geregeld door mijn hoofd. Ondertussen begon Jelle aan zijn achterstand te knagen. Hij vocht voor wat hij waard was. De voorsprong begon te slinken. 40-35-30sec, Jelle kwam korter maar even plots als zijn wederopstanding begon was begon zijn motor te sputteren. De veer was gebroken. In de laatste 10km zou Michiel de voorsprong uitdiepen tot 3minuten. Na iets meer dan 2u liep hij afgetekend als overwinnaar over de finish.

Terwijl de lopers van 33km hun wedstrijd aan het beslechten waren vond er rond de start/aankomst ook een 5km plaats. Hier zou een andere Punk Runners een gooi doen naar de overwinning. Voor de wedstrijd had ik Mo Laaraj nog op het hart gedrukt om eerst 2km rustig te blijven. Hij had pas een moeilijke periode achter de rug. Deze week kreeg hij van de dokter groen licht om terug harder te trainen. Maar Mo kan zich moeilijk inhouden. Eens het startschot kriebelde het bij hem en al snel nam hij de leiding. Tot km3 duwde hij goed door. Hierna consolideren hij zijn voorsprong. Tevreden liep hij als 1ste over de Finish.

Als laatste afstand stond de 12km op het programma. Hendrik Vandeberk zou proberen de 3 op 3 te scoren. Na 4km liep hij weg van de rest. Maar het zware parkoer eiste te veel en Hendrik viel terug. Toch kon hij als 3de nog een mooie podium plaats bezetten.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure
Comments