Nov '15 tot Maart '16

Verslagen van Nov 2015 tot Maart 2016

Zondag 20 Maart 2016:Vijverrun Bolderberg ( verslag Michiel Vanholst )

Zondag 13 Maart 2016:Dwars door Dendermonde (Verslag Michiel Vanholst)

Woensdag 24 Feb 2016:Loopcursus blijft een groot succes.

Zondag 24 jan 2016: Michiel en Mohammed wagen zich aan de korte cross

De voorbije wedstrijden was de start het minpunt van Mohammed Laaraj. Dus vandaag reden we met een klein hartje op naar Hannuit. Hier zouden Mohammed en Michiel deelnemen aan de korte cross dus een goede start was dus uiterst belangrijk. Aangekomen in Hannuit viel het ons al dadelijk op dat het smelten van de sneeuw ervoor gezorgd had dat er overal modder aanwezig was. Op het parcour is natuurlijk niet erg, daarom heet het ook veldlopen. De lopers moeten er maar tegen kunnen maar ook langs het parcour was er overal modder. Spijtig dat men door niets aan deed. Nogthans lagen er naast het parcour een 50-tal grote ijzeren platen die men mooi langs de omloop had kunnen leggen zodat toeschouwers niet in het slijk moesten staan. Maarja, de toeschouwers die nog naar het veldlopen komen kijken moet men natuurlijk niet soigneren, men heeft er toch genoeg.

De spikes werden gereed gemaakt, 18mm eronder, het zou nodig zijn. Mohammed was weer zenuwachtig; “Rik modder ligt mij niet, maar ik ga mijn best doen”. Ik lachte even.

Het startschot klonk. Michiel Vanholst startte zoals steeds goed. Hij nestelde zich dadelijk in circa 25-30ste positie. Ook Mohammed vertrok furieus voor zijn doen maar hij was nog maar 50m weg toen net voor hem enkele lopers tegen de grond gingen. Mohammed kon maar ternauwernood aan deze tuimelpartij ontsnappen, hij gooide alles dicht. Maar hij gaf de moed niet op. Hij gooide dadelijk er terug de beuk in. Door dit maneuver verloor hij wel veel plaatsen.

De eerste opdracht was dan om zo snel mogelijk naar Michiel te lopen. Dit lukte, na een kwart ronde zat hij al bij Michiel. Het zag er goed uit. Mo ging door op zijn elan, loper na loper haalde hij in. Op het einde van de eerste ronde liep hij in 17-18de plaats. De top 15 zat erin. Het enthousiasme van de toeschouwers groeide. Maar toen sloeg het noodlot weer toe. Kort voor het bordje van de laatste ronde ging Mo hard onderuit. Hierdoor verloor hij dadelijk weer enkele plaatsen. Zijn ritme was gebroken. Hij stond recht en vertrok weer. Weg plaats bij de top 15. Maar toch blikken we zeer tevreden terug. Als 20ste finishen in zijn eerste korte cross. En dit als junior tussen al dat senioren geweld!!

Ook Michiel kon tevreden terug blikken. Hij eindigde als 32ste maar een plaats bij de top 30 was zeker mogelijk als hij niet in de allerlaatste bocht onderuit ging. Op slechts 200m van de finish. Misschien was hij jaloers op de modderbaden die Mohammed genomen had en wilde hij ook even proeven van de waalse modder?

 Woensdag 20 jan 2016: Team Punk Running op bezoek bij Runners Service

Tijdens mijn atletiekcarrière streed ik regelmatig tegen Koen Wilssens. Vooral bergloopwedstrijden waren spannende strijden. Hierna verloren we elkaar wat uit het oog, totdat plots de winkel “Runners Service” 2 jaar geleden besloot om naar Limburg af te zakken.

Als eigenaar helpt hij ons nu al 2 jaar met schoenen, kledij,… Team Punk Running is fier rond te mogen lopen met het logo van Runners Service. Vandaag brachten we met het team een bezoekje aan de winkel in Paal-Beringen (De Weven 7, 3583 Paal-Beringen).

Momenteel zijn ze nog hard aan het bouwen maar binnen enkele maanden (juni 2014) zal er ook een vestiging van deze bekende sportketen in onze provincie te Paal-Beringen open gaan.

Runners Service Lab heeft dertig jaar ervaring in het adviseren van de correcte loopschoenen en het voorkomen en behandelen van (sport)blessures.

Zo worden uw voeten er steeds onderworpen aan een wetenschappelijke loopanalyse. Terwijl u stapt of loopt over het footscan®drukmeetsysteem wordt het drukpatroon van de voet geanalyseerd. Aan de hand van die resultaten ontdekken hun geschoolde medewerkers blessurerisico´s en kunnen de correcte loopschoenen of steunzolen geadviseerd worden. Voor een loopanalyse hoeft u geen afspraak te maken en deze zit inbegrepen in hun service!

http://www.rslab.be/

Zondag 17 jan 2016: Veldloop Alken

Dave Maes:  

Vandaag stond er de veldloop van Alken op het programma.

Met het PK in het achterhoofd, dat ook op dit parcours gelopen zal worden werd het in de eerste plaats een flinke test. Door het slechte weer van een hele week kon het wel eens een vettige en zware cross worden.

Vol goede moet trok ik tegen 4u naar de start van de wedstrijd. Na een redelijke start kregen we een grote kopgroep van een man of 9. Na een rustige eerste halve ronde kwamen de aanvallen langs alle kanten. Het was dus zeker opletten geblazen. Steven ging er al vroeg vandoor en ik volgde op een 3de plaats met kort achter me Ruben Max. Dit bleef tot half wedstrijd ongewijzigd waarna ik mijn goede benen eindelijk gevonden had en op zoek ging naar de 2de plaats in de wedstrijd. Met nog 2 ronden te lopen nam ik de 2de plaats in handen en gaf deze niet meer af.

Na weken van trainingsarbeid was het een goede test en zeker een goed gevoel voor verder mee te werken.

Op naar de kampioenschappen!!!

Rik Ceulemans:

In Limburg zijn de crossparcours meestal snel en lichtlopend. Met de eerste sneeuw beloofde het vandaag in Alken een uitzondering hierop te worden. Bij de inspectie bleek het nog mee te vallen maar hoe meer wedstrijden er plaatsvonden hoe moeilijker en gladder het werd.

Het startshot voor de juniors/masters was nog maar net gegeven of Mohammed Laaraj vertrok voor een eenzame tocht. Meter na meter liep hij weg van de rest. Na 1 van de 5 ronden bedroeg de voorsprong op de eerste master al een kleine 100m, de 2de junior was zelfs nog verder terug geslagen. En deze voorsprong bleef maar groeien. Aan de finish bedroeg de voorsprong maar liefst meer dan 1min op de eerste master. De 2de leeftijdsgenoot (junior) volgde zelfs nog verder.

Zeer tevreden over zijn optreden reden we terug naar huis. De generale repetitie voor het Limburgs Kampioenschap dat binnen 3 weken ook in Alken zal plaatsvinden was zeer goed verlopen.

Na de juniors/masters was het de beurt voor de seniors. Hier startte Dave Maes en Michiel Vanholst. Deze laatste kende een absolute offday. Het draaide voor geen meter. Meer dan slechts een 8ste plaats zat er vandaag niet in. Dit in tegenstelling met Dave die zijn race zeer slim aanpakte. Rustig vertrekken om dan gedurende de race zijn tempo op te trekken. Met een mooie 2de plaats kon hij zijn zondag tevreden afsluiten.

 Woensdag 13 jan 2016: Doping mag van de IAAF, een speciaal kapsel NIET

Op http://nos.nl/…/2080115-iaaf-wist-al-jaren-van-dopinggebrui… zie ik een foto van Pierre Weiss.

“Verdoeme” denk ik, dat is die vent die in oktober 2006 tijdens het WK 20 km in Debrecen even tegen mij kwam zagen over mijn kapsel.

Na de race zat ik rustig te eten samen met onze Belgische afgevaardigde tot er plots iemand van de IAAF naar mij toe kwam.

Hij stopte en tikte op mijn schouder. Direct nadat ik omgedraaid was, stak hij van wal. Boos zei hij tegen mij: "Dat (hij wees naar mijn hanenkam) stoort mij niet maar dat (en toen wees hij op het NIKE-teken op mijn achterhoofd) stoort mij.‛ “Volgende keer scheer ik het af” zei hij.

Geschrokken meldde ik hem dat ik al twee jaar met die coupe rondliep. Nooit had ik er negatieve ervaringen van ondervonden. Hij was echter niet te vermurwen, werd zelfs kwaad. Snauwde dat ik het moest afscheren of anders zou hij ervoor zorgen dat ik de volgende keer niet meer mocht deelnemen aan een wedstrijd van de IAAF. Daarna verdween hij en bleef ik verbouwereerd achter. Kort hierop verliet ik het feest, ik kon toch niet meer genieten, en ging naar het hotel. Zeer aangedaan, het was nooit mijn bedoeling geweest iemand te shockeren met mijn haarsnit, belde ik naar thuis. Mijn vrouw monterde mij toen wat op.

Het WK en de IAAF waren wel gesponsord door Adidas, maar ik kreeg mijn materiaal van NIKE. Zou die man er ook iets van gezegd hebben indien ik een Adidas- teken op mijn hoofd had? Veertien dagen eerder had ik deelgenomen aan het WK berglopen. Ze hadden er daar geen probleem van gemaakt. Waarom nu dan die dag wel?

Als je dan nu bovenstaand artikel leest word ik terug boos. Dus toen kon er wel gereageerd worden op een kapsel. Daar gaan ze heiliger als de paus doen maar de grote smeerlappen die de hele atletiekwereld beliegen en bedriegen worden dus gerust gelaten.

Zaterdag 9 jan 2016: Michiel en Mohammed wagen zich aan een indoorwedstrijd

Toen we bij het begin van het winterseizoen de planning opmaakte besloten we om de trainingen nog wat op te schroeven. Harder en meer trainen, dit zou wat aanpassing vergen, zeker voor Mohammed die nog altijd maar in zijn eerste jaar zit. Om ervoor te zorgen dat hij tijdens de kampioenschappen niet door zijn beste krachten zit hadden we ook een week rust na de speedrun in Meeuwen opgenomen in deze planning.

In het begin van mijn carrière heb ik enkele malen indoor gedaan. Later viel dit weg, mijn concentratie lag daarna op het veldlopen, op stratenlopen, op de marathon. Mogelijk zal dit ook bij Michiel en Mohammed zo zijn. Ook zij zullen er later niet meer aan toekomen. Dus leek het wel een leuk idee dit eens in hun planning op te nemen zodat ze als ze binnen x-aantal jaar hun carrière misschien afsluiten niet moeten zeggen dat ze dit nooit gedaan hebben.

Vandaag was het zover. Indoortijd. Niets moest, alles mocht. Er werd niet naar gepiekt, de trainingen werden niet terug geschroefd. De hele week werd er intensief doorgetraind. Donderdag stond er zelfs nog een zware intervaltraining op waardoor de benen al redelijk vol melkzuur zaten nog voor de indoorwedstrijd van start was gegaan.

Eens in Gent aangekomen leken Mohammed en Michiel onder de indruk. “Wat een mooie piste, de bochten gaan schuin bergop” riepen ze in koor. “Hier gaan we ons amuseren”.

Na even van wat andere wedstrijden genoten te hebben begon Mohammed aan de opwarming van zijn 800m.
“Mijn benen voelen nog zwaar aan van donderdag”, vertelde hij tijdens de opwarming.
“Niets van aantrekken. Dat is vrij normaal na die extra zware donderdagtraining. Amuseer u vandaag maar goed. Het is geen prioriteit om hier records te lopen. Dat is voor in de zomer. Maak er maar een zware training van” monterde ik hem op.

De eerste 2 ronden verliepen voortreffelijk. Maar toen kreeg hij zijn benen niet meer rond. Zijn concurrenten liepen meter na meter uit. Na 2min10sec liep hij als 2de Limburger ontgoocheld over de finish.

Een goed uur later stond met de 1500m dan de 2de wedstrijd voor Mohammed op het programma. Ook Michiel zou nu in actie komen. Michiel had donderdag wat last van zijn voet waardoor hij geen zware weerstandstraining gedaan had. Zijn benen voelde wel goed aan. Voor hem was het de kans om zijn trainingsmakker op wedstrijd eens achter hem te houden. Deze kans greep hij met beide handen. Eens het startshot ging nam hij dadelijk positie voor Mohammed. Deze moest meter na meter toegeven maar ondanks zijn mindere race kon hij toch de Limburgse Titel binnen halen bij de juniors. Michiel die voor het eerst een 1500m liep zag bij de seniors deze titel in de laatste 100m uit zijn handen glippen. 0.6sec bedrog het verschil tussen Limburgs kampioen en de 2de plaats

 Zondag 27 dec 2015: Avondcross Tessenderlo (Verslag Ruben W)

De voorafgaande trainingen waren goed verlopen en de benen voelde goed aan dus vandaag ging ik met een goed gevoel naar de avondcross in Tessenderlo. Daar aangekomen ben ik zoals altijd eerst het parcour gaan verkennen dat er deze keer vrij goed bijlag. Tijdens het verkennen kwam ik ook direct mijn grootse vijand de zandbak tegen die we bij deze wedstrijd 6 keer door moesten, dus niet te snel starten was de boodschap. Tegen 20u klonk dan uiteindelijk het startschot en waren we vertrokken. Al snel na de start wisten krijn van koolwijk en een atleet van arac een gat te slaan tussen hen en het achtervolgend groepje van 6 waar ik in zat. Na 1 keer de zandbak zonder problemen te zijn door geraakt waren we in het achtervolgend groepje nog maar met 5 over. In de 2de ronde begon het achtervolgend groepje met jagen omdat ze zagen dat de atleet van arac had moeten lossen, hierna ben ik mijn eigen tempo gaan lopen omdat het nog 4 rondes waren en ik mezelf niet wou opblazen. In de 3de ronde liep ik dan nog alleen met een atleet van Herentals die mij op dat moment op de hielen zat, deze heb ik nog tot ronde 4 kunnen afhouden, maar na ronde 3 te hebben overleefd begonnen de passages door de zandbak al zwaar door te wegen en heb ik hem moet laten gaan. In ronde 5 was de fut al helemaal uit de benen en kwam ook clubgenoot Thomas bij mij aansluiten, die ik uiteindelijk ook heb moeten laten gaan. Uiteindelijk ben ik als 7de geëindigd. Er is dus nog veel werk aan de winkel!!

Zondag 27 dec 2015: Speedrun Meeuwen

Elk jaar op 27 dec vind in Meeuwen de kerstcorrida plaats. 1 van de wedstrijden die er gelopen wordt is de speedrun, een wedstrijd met het kruin van de Belgische atleten aan de start. Dit jaar zouden er zelfs 4 Punk Runners onder genodigde atleten aan de start staan.

Klokslag 18u50 klonk het startschot. De eerste ronde verliep tactisch. Niemand durfde aanvallen, het groepje bleef goed gesloten. Mohammed Laaraj had zich goed weggestoken midden in het peloton. Hier vlak achter zaten de 3 andere Punk Runners, Michiel Vanholst, Dave Maes en Jelle Bertels. In de 2de ronde werd het tempo gevoelig opgedreven en kwamen de eerste breukjes in de groep. Mohammed kwam goed onder stoom. Van een 16-17de schoof hij gedurende de wedstrijd door naar een 11de plaats, spijtig genoeg moest hij op het einde in de spurt nog een plaatsje toegeven maar met een 12de plaats mocht de jongste van de bende tevreden terug kijken. Ook de 3 andere Punk Runners deden het voortreffelijk. Michiel Vanholst liep als 15de, Dave Maes als 16de en kok Jelle Bertels die net van een feest kwam finishte als 17de.

Zondag 20 dec 2015: Punk Runners & Punk Joggers: Van 's morgens tot 's avonds genieten

Vandaag hadden we een thuismatch in Kiewit. Terwijl ik mij op het voetbalveld aan het opwarmen was kwamen de eerste lopers reeds toe om deel te nemen aan de Warathon. Hieronder ook een heel deel Punk Joggers. Zij zouden voor het goede doel zoveel mogelijk rondjes lopen. Elk rondje passeerde ze ons voetbalveld, elk rondje kreeg ik te horen; “stop met voetballen, kom meelopen”. 

Maar mijn ploeg in de steek laten kon ik natuurlijk niet. Met 1 oog op het veld, 1 oog op het loopparcour. Ja, daar komt er weer eentje aan in hun oranje T-shirt. Wat was ik fier om mijn joggers. Zo massaal zich inzetten voor het goede doel

Na de voetbalmatch reed ik rechtstreeks richting Dilsen. Daar was het de beurt aan de Punk Runners Mohammed en Michiel om onze kleuren te verdedigen in de veldloop.

Mohammed Laaraj beloofde vandaag goed weerwerk te krijgen. Yenthe Monnens, de Limburgs kampioen veldloop van 2015 zou er ook aan de start staan. Van bij de start trokken beide de gas goed open en liepen ze weg van de rest van het peloton. De eerste 300m liepen ze zij aan zij, hierna nam Mohammed resoluut de leiding maar Yenthe loste hem voor geen vin. Zo ging een dikke 2-2.5km. Mohammed kreeg plots een aanval te verwerken. Dit prikkelde hem en hij besloot dan maar de gas helemaal open te draaien. Het lukte. Hij nam 5 … 10…20…. meters. Van dan was het genieten. De overwinning was binnen.

Hierna was trainingsmakker Michiel Vanholst aan de beurt. De voorbije wedstrijden had een te snelle start hem een beetje de das omgedaan dus probeerde we het dit maal een beetje anders. Na het startschot liepen ze met 4 weg. Tot halfweg werd er met een beetje overschot gelopen, het groepje bleef bijeen. Hierna ging het tempo gevoelig omhoog, een loper moest lossen. Het podium was dus al zeker voor Michiel. Stiekem hoopte we op meer maar plots stokte het ook bij Michiel. Hij herstelde op het einde nog wat maar meer dan een 3de plaats was vandaag niet mogelijk. 

Zondag 13 dec 2015: Veldloop Booischot

Dave Maes:

Vandaag trok ik naar Booischot, deze wedstrijd was voor mij belangrijk om een selectie van de militaire ploeg uit de brand te slepen. Een snel parcours met veel bochtjen kregen we voorgeschoteld, niet echt een parcour op mijn lijf geschreven maar ik was vastbesloten om mijn vel duur te verkopen. Samen met ploegmaten Tim en Ruben trok ik tegen 16u richting de stratlijn, met een 40-tal atleten aan de lijn was mee zijn in de start dus de boodschap. Het startschot klonk en we waren vertrokken voor 6ronden goed voor een 8900m. Mijn start was goed en al snel kon ik aanpikken in het spoor van Tim. Na een lange aanloopronde kwamen we in de bochtenzone, waar ik duidelijk in het voordeel was, ik kon nog wat opschuiven en ook Tim moest ik achterlaten. Mijn tempo ging ook op de rechte stukken de hoogte in maar halfweg kreeg ik een dipje. Een groepje van 4, waaronder Ruben kwam terug aansluiten. Op het lange en snellere stuk kwam Vincent het tempo bepalen, ik kroop in zijn spoor en konden opnieuw een kloof slaan. In de bochten zone had ik het duidelijk makkelijker en kon ik in de laatste ronde hier het verschil maken. Uiteindelijk kwam ik als 7de over de finisch, en eindigde ik als 4de militair. Wedstrijd zeker geslaagd, op naar het volgende weekend!!

Ruben Winderickx:

Maanden zitten voorbereiden voor de selectie van de militaire ploeg bij het militair kampioenschap in Schaffen, maar door de terreurdreiging hadden ze deze afgelast. Gelukkig besliste de mannen het militair team om de selectie bij de veldloop in Booischot te houden en kon ik mij hopelijk toch nog selecteren voor de militaire ploeg. Was het harde trainen van de laatste maanden toch niet voor niks geweest.

Zaterdag avond vroeg onder de veren gekropen zodat ik de dag erop fris aan mijn wedstrijd kon beginnen. Dan de dag van de grote wedstrijd, goed op tijd vertrokken zodat ik voor de wedstrijd nog het volledige parcour kon verkennen en op het gemak mij kon voorbereiden op de wedstrijd. Ginder aangekomen, natuurlijk eerst zoeken waar we deze keer weer eens de spullen zouden kwijt geraken, wat deze keer niet echt evident was aangezien het overal slijkerig was en de club geen tent voorzien had. Vervolgens  begonnen met het verkennen van het parcours dat er heel nat, slijkerig en vlak bij lag wat resulteerde in al direct natte schoenen. Na het verkennen ben ik begonnen met het loslopen wat in het begin een beetje stroef verliep door de stijve spieren, maar tegen het einde liep het allemaal wel los. Na het loslopen droge sokken en spikes aangetrokken om mij vervolgens naar de start te begeven en daar nog wat versnellingen te doen voor de sart van der wedstrijd.

Vervolgens klinkt het start schot en zijn we vertrokken. Deze keer hebben we onze les geleerd en starten we heel rustig om dan in de loop van de wedstrijd nog in te kunnen halen. Door de wedstrijd heen heb ik toch een paar plaatse kunnen winnen en heb ik geprobeerd Dave bij te houden. Dit lukte deze keer toch al wat beter dan in Neerpelt, maar ook deze keer was hij toch nog te sterk. Uiteindelijk heb ik er toch nog een sprintje moeten uitpitsen omdat 2 atleten van Herentals en Arac me op de hielen zaten en ben ik geëindigd als 11ste van de 38. Nu alleen nog hopen dat als 5de militair aankomen, dit mij een plaatsje in de militaire ploeg verzekerd.

Maandag 8 dec 2015: Afscheid van Hilde en Brecht

Van bij de start van Punk Running hebben we op maandag een lange duurloop op staan. Elke week  moet dan 1 van de Punk Runners (we hebben een beurtrol) bij zijn thuis een leuke ronde uit stippelen, en na een verkwikkende douche kan hij ons laten genieten van zijn kookkunst. Gisteren was het weer mijn beurt. Vanaf 18u druppelde de ene na de andere loper binnen. Als een van de laatste kwam Hilde en haar vriend Brecht thuis aan. In hun handen hadden ze een fruit-snoepkorf. Deze kreeg ik overhandigd. Er zat een kaartje bij: “Bedankt voor al die leuke jaren bij Punk Running”.

Ja, Hilde neemt afscheid van ons team. We wisten het al even maar hielden het stil. Op stage had ze het ons verteld. Ze is zwanger. Hilde zal de komende weken-maanden wat ronder en zwaarder worden. Het zal dus iets moeilijker zijn om te lopen. Maar ook al wisten we dat dit er aan lag te komen, we zullen haar toch hard gaan missen. De enige vrouw in de ploeg is nu weg. En ook haar vriend Brecht zullen we hard missen. Geen sappig West-Vlaams dialect meer op de maandagtraining en op stage.

Hilde en Brecht, bedankt voor die leuke jaren.

Zondag 6 dec 2015: Michiel Vanholst in Aken

Een dik jaar geleden nam Michiel afscheid van Punk Running. Hij wilde het nog eens proberen in de voetbalwereld. Gelukkig voor ons miste hij het lopen te fel en na enkele maanden besloot hij terug te keren. Zijn afscheid was dus maar kort. Hij loopt sindsdien wel niet meer in een singlet van Punk Running maar hoort zeker nog bij de groep, vandaar ook dit verslag. 2 tot 3x/ week traint hij samen met Mohammed en Jelle op de Basvelden trainen. Ze zitten elkaar dan goed op de hielen en motiveren elkaar.

Michiel Vanholst: Bij AC Alken, de atletiekclub waar ik nu al mijn 2e seizoen ben aangesloten, is het voor sommigen al jarenlang een traditie om mee te lopen met de winterloop te Aken. 
De Winterlauf is een stratenloop van 18km net over de Duitse grens. Deze winter staan er vooral heel veel crossen op het programma, dus leek het mij wel eens leuk om mij mee in te schrijven met de groep van Alken en op die manier er nog eens een stratenloop tussen te krijgen deze winter.

Ik had in mijn hoofd om niet te snel te starten want met 18km moest er toch een redelijke afstand overbrugt worden. En met 2500 lopers aan de start zijn er sowieso normaal wel wat snelle starters die je zouden kunnen meetrekken. 
Eens het startschot gegeven ging het echter anders. Er waren 3 snelle starters en die liet ik lopen, de eerste kilometers zocht ik mijn eigen tempo op een voorlopige vierde plaats. Hoewel ik niet erg snel gestart was en een redelijk stabiel tempo liep, moest ik gedurende de eerste 5km toch al een aantal plaatsen prijsgeven. Ik kon mij echter nergens in een groepje hangen, maar telkens hooguit enkele meters meegaan om dan weer op zoek te gaan naar mijn eigen tempo.

Naarmate de wedstrijd vorderde met constant zware stukken bergop, bergaf en zelfs een aantal onverharde en modderige stukken hing ik halfweg nog in 9e positie.

Maar rond kilometer 12 kwam er een stuk in open veld met een sterke tegenwind en kwam ook nummer 10 bij me, hij bleef de 2km met wind tegen in mijn rug hangen en zodra we op een stuk kwamen dat iets beter liep, nam hij over en verhoogde het tempo om mij eraf te krijgen. Niet erg collegiaal naar mijn mening. In ieder geval nam hij een 10-tal meters.

Op km 14-15 kwam er dan nog een serieus stijgend stuk en daar kwam ik terug bij hem, maar op de volgende helling moest ik mij alweer gewonnen geven en hem toch laten gaan. 

Uiteindelijk na 1"03"26 binnengelopen over 18km op een 10e plaats, waar ik best tevreden mee kon zijn.

Zondag 6 dec 2015: Veldloop Bree

Vandaag stond de veldloop van Bree op het programma. Voor de cross van Roeselare hadden we het een weekje iets rustiger gedaan. Dus deze week besloten we om er duchtig de pees op te leggen. De vraag was dus hoe Mohammed Laaraj de veldloop zou verteren. Bij inspectie van het parcour verscheen al dadelijk een smile op het gezicht van Mo. Het lag er zeer goed bij. Geen modder, geen los zand, er moest dus niet op de kracht gelopen worden.  

Het startschot klonk, Mohammed nam direct een blitzstart. Na enkele 100-den meters liep hij al comfortabel aan de leiding. Mohammed bouwde hij de voorsprong meter na meter uit. Afgetekend liep hij over de finish. Zijn 2de overwinning was binnen.

Hierna was het de beurt aan de senioren. Geert Maes nestelde zich na een goede start in de kopgroep. Deze groep bleef even samen totdat Steven Heemskerk de tijd rijp vond om eens aan de boom te schudden. Geert viel hierdoor even terug tot de 4de plaats. Maar hij toonde dat je met karakter een heel eind komt. Meter na meter knabbelde hij aan de achterstand. In een dikke ronde schoof hij hierdoor van de 4de naar de 2de plaats. In de voorlaatste ronde werd hij nog even bijgehaald. Het werd  nog even spannend maar met een ultieme eindrush haalde Geert toch mooi een 2de plaats binnen. Enkele plaatsen hierachter volgde Ruben Winderickx. Week na week ziet Ruben zijn conditie groeien. Dat belooft.

Zondag 29 nov 2015: Veldloopweekend Roeselare en Genk

Elke zondagvoormiddag kan je de coach aantreffen op het voetbalveld. Elke week zie je hem daar op het middenveld km’s malen, als een konijn achter een bal lopen. Dit weekend moest hij echter forfait geven. Geen voetbal voor de coach. Nee, ipv te shotten reed hij met Mohammed Laaraj naar Roeselare om er deel te nemen aan de crosscup. Hoe korter we naderde hoe slechter het weer. De wind blies hard, het regende. Dit beloofde voor de cross.

Bij inspectie vloekte we even. Overal modder, en het zou er niet op verbeteren. De junioren liepen als laatste, het zou dus nog feller omgeploegd worden. Dit zou zeker niet in het voordeel zijn van Mo. Met nog maar 2 veldlopen ooit in zijn benen ontbreekt het hem aan kracht. Net wat je nodig hebt om door deze modder te geraken.

15u05. Startschot. Net als in Mol miste Mohammed zijn start. Hierdoor moest hij weer in de achtervolging gaan. Een punt waar we de komende weken nog hard aan moeten werken. Tijdens de cross kon hij zijn miserabele start nog wat goedmaken maar meer dan een 23ste plaats zat er na 7km niet in. Bij het bekijken van de uitslag zagen we dat Mohammed 12de junior was (voor de selectie van het EK mogen eerstejaars senioren – geb 1996- deelnemen bij de junioren. Hierdoor verloop Mo nog 11 extra plaatsen )

Op de terugweg kregen we telefoon van Tim Stessens. De rest van de groep had gelopen in Genk. Punk Runner Jelle Bertels was er mooi 2de geeindigd, Tim Stessens 4de, Dave Maes 6de en Michiel Vanholst 7de.

Klasse mannen.

Woensdag 25 nov 2015: Gelijkenissen tss FIFA & IAAF

Het rommelde al eventjes bij de voetbalbond (FIFA). Blatter en Platini (FIFA) hun rol is zo goed als uitgespeeld.

  • Tegen Blatter loopt een strafrechtelijk onderzoek van de Zwitserse justitie naar fraude en omkoping
  • En ook Platini krijgt het warm. In 2011 ontving Platini 1,8 miljoen euro van Blatter, vanwege werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht voor de FIFA-preses.

Ook bij de atletiekfederatie (IAAF) komen in navolging van de voetbalbond nu zaken naar boven die het daglicht niet mogen zien.

Vandaag verscheen een artikel op sporza dat er nog nieuwe louche zaken naar boven zullen komen.( http://sporza.be/cm/sporza/atletiek/1.2506127). Wat mogen we nog allemaal verwachten? Het doet pijn om uw geliefde sport zo zien af te zakken in de corruptie.

Conclusie:

Platini = Coe

Blatter = Diack

Tijd om de stal eens grondig uit te kuisen. Ze zullen er werk aan hebben.

 Zondag 15 nov 2015: Veldloop Neerpelt

In Mol was duidelijk geworden dat Mohammed nog veel moest leren. Het was er toen zijn eerste veldloop. Bij de start liet Mo zich insluiten en ook aan kracht ontbrak het hem. Hierdoor geraakte hij niet door het zand. Op stage namen we even de tijd om deze veldloop eens goed te analyseren.

Vandaag stond dan zijn 2de veldloop op het programma. Samen inspecteerde we de ronde. “Snelheid maken in de aanloop van de heuveltjes”, “bochten goed inschatten” maar vooral drukte ik hem op het hart om slim te lopen, om rekening te houden met zware benen in de veldloop als gevolg van het zware trainingskamp in La Palma. Met de nodige zenuwen stond Mohammed aan de start. Het startschot klonk en alsdoor een hond gebeten vloog Mo uit de startblokken. In Mol konden ze hem insluiten maar hij had zich voorgenomen dat dit geen 2de maal mocht gebeuren. Na 300m liep hij al afgescheiden aan de leiding. Ik maande hem aan om een tempo te zoeken dat hij zeker tot het einde zou kunnen volhouden. 2 van de 4 ronden bouwde hij zijn voorsprong uit. In de 3de ronde kreeg hij het even moeilijk en moest hij wat van zijn voorsprong prijsgeven maar met het ingaan van de 4de ronde draaide alles weer soepel. Afgetekend liep hij over de finish. Zijn eerste overwinning in een veldloop was binnen.

Hierna was het de beurt aan de senioren. Door drukke werkzaamheden had Geert Maes deze zomer weinig kunnen trainen. Op stage had hij een deel van de achterstand die hij dit jaar opgelopen had kunnen wegwerken maar toch begon hij met een klein hartje aan deze veldloop. 3 ronden draaide Geert Maes mooi mee in het kopgroepje van 3. Maar toen moest hij toch enkele meters toegeven. Deze kon hij niet meer goedmaken. Geert liep als 3de over de finish. Nog enkele veldlopen en hij staat terug waar hij moet zijn. Achter hem volgde Dave Maes op een 7de plaats. Dave liep een zeer mooi uitgebalanceerde wedstrijd. Rustig starten en dan plaatsjes opschuiven. Hierachter zat Michiel Vanholst. Michiel startte zeer goed. Hij liep de eerste 2 ronden mooi in de top 5 maar bekocht deze snelle start gedurende de wedstrijd (8ste). Nog enkele plaatsen verder liep Ruben Winderickx. Voor hem ook een leuke kennismaking met de cross Net als voor Mo kan hij eruit leren en verder werken aan zijn crossconditie. 

Woensdag 11 nov 2015: Laat je stem horen

Oud toppers krijgen na hun carrière een mooie job aangeboden. Oud topper Sebastian Coe wordt bv hoofd van de IAAF (internationale atletiekfederatie), Michel Platini staat aan het hoofd van de UEFA, … Zowel in de voetbal als in de atletiek komen nu de schandalen boven en steeds doen ze alsof ze uit de lucht gevallen komen.

Net als ikzelf 2 dagen geleden in HBVL vertelde is ook Luc Krotwaar van het gedacht dat er iemand van buiten de sport schoon schip moet maken. Van de oud sporters zal het niet komen. De potjes moeten toeblijven. Oud atleet Luc Krotwaar schreef in een interview:

,,Ik ben totaal niet verrast. Het is ook niet groter dan ik had verwacht. Ik zie insiders geschokt reageren. Daar geloof ik helemaal niet van. Die mensen willen blijkbaar bewust naïef zijn, omdat ze nog in de sport betrokken zijn en er voor een deel afhankelijk van zijn'' ,,De IAAF is gewoon zo corrupt en vervuild dat het niet aan mensen binnen de sport zelf is over te laten om schoon schip te maken.''

In het verleden liet ik al enkele malen mijn stem horen, schreef al enkele columns, sprak al enkele malen mijn afkeer uit tegen doping. Ik vind het mijn taak als oud atleet om mijn stem laten horen en hoop dat ik veel opvolging krijg. Eigenlijk zou elke persoon die wil sporten in een zuivere omgeving zijn stem moeten laten horen. Als we hard genoeg roepen zal er hopelijk vroeg of laat toch eens iemand opstaan die de stal wil uitkuisen.

Of ben ik op dat gebied naïef en zal zoiets nooit gebeuren?

 Zondag 1 nov 2015: Eerste cross: Nog veel te leren

Vandaag stond Mohammed Laaraj voor het eerst in zijn leven aan de start van een veldloop. Na een mooie zomer met mooie resultaten keken we al weken ernaar uit. Zodoende reden we vandaag op naar Mol. Maar al snel werd duidelijk dat Mohammed nog veel te leren heeft. Zijn start was een fiasco. Ik stond na een 500m te wachten. Tien man, vijftien man, twintig man, … kwamen voorbij en nog geen Mo te zien. Rond een 30-35ste positie kwam hij door. Ik maande hem dadelijk aan om naar voren te gaan, hier hoorde hij niet thuis. Op het goed beloopbaar stuk in de bos kreeg hij zijn ritme te pakken en schoof zo vooruit. Maar Mol zou Mol niet zijn zonder het vele zand. Eens terug in dit zand sputterde de motor. Mo vocht voor wat hij waard was maar moest toch weer enkele van zijn pas gewonnen plaatsen vrijgeven.

Op naar de 2de ronde. Ook hier schoof hij in de bos weer wat posities op. Net voor de lange zandstrook zat hij al in 11de positie. Het zag er goed uit. Maar net als een ronde ervoor geraakte hij in het zand niet vooruit. Langs alle kanten werd hij weer ingehaald. Hij zag zijn tegenstanders van hem weglopen. Bij het uitgaan van die zandstrook had hij terug 6 posities verloren. Van een 11de naar een 17de positie in enkele 100-den meters. Dit frustreerde hem. Hij vocht, wilde niet nog meer verliezen. De laatste 2 ronden bleef hij rond deze positie hangen. In de zandstroken wat verliezen, in de bos wat winnen. Zijn eerste cross sloot hij af in 17-18de positie (masters meegerekend)

Gelukkig voor hem is Mol de enige veldloop met zoveel los zand. Vanaf nu kan het enkel beter

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
closure